top of page

B Professional wordt SkinPros

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


Bijna 7 jaar geleden besloten Katleen en ik om onze passie voor het belangrijkste orgaan van ons menselijk lichaam, onze huid, volop zuurstof te geven door het opzetten van een professioneel kanaal voor schoonheidsspecialistes op zoek naar natuurlijke maar krachtige, high-end maar betaalbare producten.


Hierbij wilden we alle facetten van de beauty sector coveren om aan Beauty Professionals (meteen ook de basis van onze bedrijfsnaam B Professional) een full service pakket te kunnen bieden waar zij, na een gedegen training bij ons bedrijf van top-tot-teen behandelingen konden uitvoeren in hun salon.

We hadden ondertussen een mooi groot kantoorpand met leuke opleidingsruimte, ruime kantoren en vooral een groot magazijn waarin duizenden kleuren nagellak van biologische oorsprong stonden te blinken naast de meest krachtige peelings, maskers en crèmes. Tevens waren we day-and-night beschikbaar voor de klanten die over de vloer kwamen.

Wat maakte ons hart een


sprongetje telkens wanneer een nieuw instituut bij ons kwam aankloppen voor een opstart van een klein gamma. Want ja, dat was de keerzijde, we gingen aan de slag met onbekende merken waarvan het grote publiek het potentieel nog niet kende en dus nam niemand enig risico om meteen big-time te investeren in ons aanbod.

Hierdoor leerden we ook de terughoudendheid kennen waarmee onze sector te kampen heeft. Vooraleer de leap of faith er is, heb ja al enige tijd met elkaar afgetast of het wel een goeie match zou worden. Hetzelfde proces was er met onze leveranciers die ook steeds hogere verwachtingen hadden omtrent afname en omzet cijfers.

Trouwens eerlijk is eerlijk,


onze cijfers die waren bloedrood in deze eerste jaren van ons bestaan. We hadden teveel geïnvesteerd in stocks die niet voldoende roteerde en daarnaast ging de marktpenetratie helemaal niet zo vlot.

Het was dan ook in de herfst van 2019, dat we terug aan tafel gingen zitten en voor ons zelf besloten dat het anders moest en dat we ons veel sterker moesten gaan diversifiëren en profileren in een markt die al oververzadigd is van mensen die roepen dat zij toch het beste product hebben.

Ons businessplan dat niet meer dan enkele vellen papier in een hip #moleskine schriftje was, werd drastisch bijgestuurd tijdens een off-site die Katleen en ik in Berlijn hadden. We zouden ons niet meer volledig op wellness & huidverzorging richten maar nog veel meer onze gezamenlijke kennis van de huid en het oplossen van huidproblemen. Kortom, een niche speler worden in het beauty landschap voor schoonheidsspecialisten en dermatologen.“Het zijn niet de sterkste van een soort die overleven en ook niet de intelligentste. Het zijn degene die zich het best op veranderingen aanpassen.” - C. Darwin


Dit zorgde letterlijk meteen al voor wat extra ruimte want we namen afscheid van merken die niets met huidverbetering te maken hadden maar enkel voor wellbeing zorgden. Meteen bleek de nood aan die magazijn ruimte minder groot en tegelijkertijd gingen we op zoek naar een andere kantoorruimte die voor ons en onze administratieve kracht die we inmiddels hadden aangeworven makkelijker bereikbaar was. Tot slot zouden we ook opzoek gaan naar een apparaat dat vol zou inzetten op huidverbetering en combineerbaar was met de behandelingen van ons prime merk Utsukusy Cosmetics.


Little did we know, maar wellicht op het belangrijkste kantelpunt van de voorbije jaren vonden we net voor de eerste Corona lockdown een nieuw pand en een fantastische exclusieve samenwerking met Celluma Light Therapy by BioPhotas, Inc, de marktleider inzake medische lichttherapie voor de behandeling van acné, huidveroudering, wondheling en chronische en acute pijnen.


Gedurende twee corona jaren zagen we in de beauty sector vele mensen twijfelen, nadenken en vooral zich afvragen hoe ze zich zouden kunnen onderscheiden van de concurrentie. Ze vroegen zich af waar ze de meerwaarde konden vinden. Redelijk vaak kwamen ze uit in onze niche, deze van de pure huidverbetering.

Voor ons een teken dat we de juiste keuze hadden gemaakt met onze niche benadering, alleen sleepten we nog de rugzak van het verleden mee. Deze waarbij we een soort van one-stop-shop wilden zijn voor onze klant. Dat moest anders en om ons hierin bij te staan richten we samen met UNIZO een Adviesraad (shoutout naar Marthe Palmans en Dimitri Nauwelaerts) in en gingen we aan de slag met Sarah De Groof als onze vaste business coach.

De fantastische inzichten die we uit deze begeleiding haalden, maakten onze missie, visie en plan van aanpak vele malen scherper. Om dit te benadrukken en dit proces extra in de verf te zetten werd dit weekend van 3 & 4 juni 2023 een volledige rebranding en herdopen we letterlijk ons bedrijf van B Professional Skinexperts naar SkinPros.


SkinPros, staat voor:


  • een betrouwbare en ervaren partner met grote beschikbaarheid voor diens klanten

  • een aanbod van exclusieve en krachtig werkende producten en apparaten

  • een gerichte aanpak op huidverbeteringstechnieken

  • een permanent opleidingsaanbod

  • een 360 graden ondersteuning op technisch, financieel, administratief vlak naar de aanpak van jouw gespecialiseerde huidinstituut.


Deze rebranding, missie en visie laten ook toe om verder naar de toekomst te groeien en ons aanbod gestaag verder uit te breiden maar dit enkel en alleen voor de professional die huidproblemen wil verbeteren of oplossen.

Wil je meer info, geef ons gerust een seintje op +32 15 621 225 of hello@skinpros.eu

Tot heel binnenkort, Bart

SkinPros heeft kantoren in Sint Katelijne Waver (België) en Almere (Nederland) en is de exclusieve benelux distributeur van Celluma Lichttherapie, Utsukusy Cosmetics en Puraxel, gefractioneerde laser-mesotherapie.


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page